overlay
1:e december, 2013

Certifieringen betyder högsta betyg

Det finns kvalificerade leverantörer och det finns certifierade leverantörer. Andrénverken har blivit certifierad leverantör till Toyota BTE och hör därmed till den absoluta eliten bland företagets partner.

Sedan Toyota Industries köpte BT Products och bildade Toyota Material Handling Europe, har samarbetsformerna med företagets leverantörer genomgått en märkbar förändring. Toyotas välkända framgångsrecept involverar alla som vill leverera varor och tjänster. Med målet att vara nummer 1 på sina marknader arbetar man med noggrant utvalda leverantörer som kan prestera under produktens hela livscykel.

Andrénverken i Smålandsstenar har under många år varit certifierad leverantör till Toyota Material Handling (TMHE), enhet BT Products AB. Det innebär att man uppfyllt certifieringskraven när det gäller detaljer och komponenter till produkter för leverans till marknaden. November 2013 innebär en ny milstolpe, då man blivit certifierad leverantör, även till TMHE:s enhet BT Europe AB (BTE), som svarar för service och reservdelar till truckarna i 10 år efter att en modell upphört att serietillverkas.

Värdefullt kvitto

– Detta har stor betydelse för oss på flera sätt, menar Johan Bredenfeldt, vd på Andrénverken. Samtidigt som certifieringen kommer att medföra nya volymer i vår tillverkning är den ett kvitto på att vi lyckats bra med att nå de höga krav vi ställt på vår egen verksamhet.

– Vi är nu en del av den långsiktiga planeringen för eftermarknaden hos BTE, påpekar Johan. Och att vara en komplett leverantör med hög produktionsteknisk kompetens är en viktig del av vår affärsidé.

Rigorös poängsättning


I TMHE:s program för leverantörscertifiering bedöms och poängsätts allt från produkt- och leveranskvalitet till service och ledtider. Det ställs höga krav för att bli klassad som kvalificerad leverantör, men bara de allra bästa kan bli certifierade. Med certifikatet dokumenterar Andrénverken att man nått över 90 av 100 möjliga poäng i bedömningen.

Väl grundade förutsättningar


Bland ledande storföretag inom svensk tillverkningsindustri har Andrénverken redan en stark position som leverantör av plåtbearbetning.

– Höga krav är en förutsättning för att vi ska passa som leverantör, säger Johan Bredenfeldt. Våra kunder vet vad vi står för och vad man kan räkna med i vårt samarbete. Våra medarbetares personliga engagemang är en avgörande faktor. Alla är väl insatta i de krav och förväntningar man har på våra leveranser. Detta, tillsammans med rationell och tekniskt kvalificerad produktion gör att vi klarar också de mest närgångna bedömningar.

Andrénverken är certifierad leverantör till BTE och därmed behöver det aldrig råda någon tveksamhet om den saken.


För ytterligare information, kontakta VD Johan Bredenfeldt, johan.bredenfeldt@andrenverken.se 
eller försäljningschef Fredrik Stensson, fredrik.stensson@andrenverken.se

Dela artikel med: Dela artikel
  • E-post
  • Linkedin
Visa alla nyheter

FLER NYHETER FRAN ANDRÉNVERKEN

Ny certifiering garanterar kvalitet

29:e juni, 2016

Våra åtaganden med uppdrag från världsledande industriföretag kräver att vi ligger i topp när det gäller att garantera högsta kvalitet. Certifiering enligt ISO 3834-2 är ett sätt att dokumentera det.

Läs mer

Få alla nyheter på e-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Andrénverken direkt i din inkorg.

image description

Läs mer om Andrénverken. Få vår broschyr på e-post.

Vi skickar dig gärna vår företagsbeskrivning som PDF direkt till din e-post. Enkel att spara, enkel att skriva ut.

image description