overlay
4:e september, 2015

Ny investering gör oss ännu starkare

En ny fiberlaser som kompletterar vår maskinpark ger oss helt nya möjligheter till snabb, flexibel produktion.

Det senaste tillskottet i vårt investeringsprogram är en Fiberlaser Electra. Den fortsatta satsningen på hög automatiseringsgrad och ny fiberteknik kommer i första hand att innebära snabbare hantering av tunna plåtar och möjlighet att arbeta i en mängd olika material.

Electran har en 4 kW laserkälla från Rofin-Sonar. Den är utrustad med höglager för magasinering av plåt och automatisk dysväxling, vilket gör att vi kan köra med minimal bemanning.

Med Electrans exceptionella egenskaper kan vi erbjuda den mest effektiva fiberlasern på marknaden. Hela maskinens konstruktion bygger på fiberteknik. Den är extremt styv vilket ger mycket god stabilitet i hanteringen. Positioneringen blir därför exakt och lasern kan skära med bibehållen noggrannhet under acceleration på 2 G eller 20 m/s2.

Många av våra kunder kommer at ha stor nytta av att vi nu kan planera med väldigt korta körtider, även på lite mer komplexa komponenter.

Från samma leverantör, LVD Pullmax, har vi tidigare investerat i en CO2-laser för tjockare plåt och vår nya Toolcell, en kantpress med automatisk verktygsväxling.

Sammantaget gör våra satsningar att vi alltid kan erbjuda den mest kostnadseffektiva lösningen för våra kunder, oavsett vilken plåttjocklek de arbetar med. Detta är en viktig del i vårt löpande arbete för att behålla tätpositionen när det gäller avancerad plåtbearbetning i världsklass för ledande företag inom den internationella tillverkningsindustrin.

ElectraItaly-004-1200x800.jpg

Electra-feature-image-1200x800.jpg

Dela artikel med: Dela artikel
  • E-post
  • Linkedin
Visa alla nyheter

FLER NYHETER FRAN ANDRÉNVERKEN

Ny certifiering garanterar kvalitet

29:e juni, 2016

Våra åtaganden med uppdrag från världsledande industriföretag kräver att vi ligger i topp när det gäller att garantera högsta kvalitet. Certifiering enligt ISO 3834-2 är ett sätt att dokumentera det.

Läs mer

Få alla nyheter på e-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Andrénverken direkt i din inkorg.

image description

Läs mer om Andrénverken. Få vår broschyr på e-post.

Vi skickar dig gärna vår företagsbeskrivning som PDF direkt till din e-post. Enkel att spara, enkel att skriva ut.

image description