overlay
9:e juni, 2015

Nu är våra ställtider nära noll

Med vår nya Toolcell kantpress blir vår produktion ännu effektivare. Automatisk verktygsväxling gör att vi kan arbeta i det närmaste utan ställtider, vilket ger kostnadseffektiv tillverkning ända ner till enstycksproduktion.

I början av augusti 2015 installeras vår senaste investering som är ett led i vårt löpande arbete med att erbjuda effektiv plåtbearbetning i världsklass.

Genom automatisering ökar vi effektiviteten och flexibiliteten i vår produktion och får ännu bättre möjligheter att tillgodose våra kunders behov med kostnadseffektiva lösningar. Vår nya 220-tons Toolcell är den perfekta maskinen för produktion av både korta och längre serier.

Maskinen växlar automatiskt verktyg mellan jobb med hjälp av axlarna på mothållen. Konstruktionen är mycket kostnadseffektiv då den inte behöver någon robot. Alla verktyg ligger skyddade inuti maskinen och när ställtiderna minimeras reduceras totalkostnaderna till effektiv produktionstid.

Med den här tekniken blir vi konkurrenskraftiga även på små serier, ja till och med enstycksproduktion blir intressant. Toolcellen är utrustad med laservinkelmätning, vilket gör att första detaljen alltid blir rätt oavsett plåtriktning eller variationer i tjocklek, det spar både tid och pengar. Särskilt stor betydelse har detta då man hanterar dyra material som t.ex. rostfritt.

Investeringen innebär att Andrénverken behåller tätpositionen när det gäller avancerad plåtbearbetning med högsta kvalitet för världsledande kunder inom tillverkningsindustrin. Vår leverantör intygar också att vi ligger rätt i tiden.

– Vi är övertygade om att de flesta maskiner som säljs om några år kommer att ha automatisk verktygsväxling, detta är framtiden inom kantpressning, säger Michael Sigvardsson, vd på LVD-Pullmax, som svarar för leveransen av vår nya, effektiva kantpress.

 

Andrenverken_Toolcell.jpgAndrenverken_ToolCell2.jpg

Dela artikel med: Dela artikel
  • E-post
  • Linkedin
Visa alla nyheter

FLER NYHETER FRAN ANDRÉNVERKEN

Ny certifiering garanterar kvalitet

29:e juni, 2016

Våra åtaganden med uppdrag från världsledande industriföretag kräver att vi ligger i topp när det gäller att garantera högsta kvalitet. Certifiering enligt ISO 3834-2 är ett sätt att dokumentera det.

Läs mer

Keeping it local

28:e juni, 2016

Based in the small Swedish town of Smålandsstenar, sheetmetal and pressworking subcontractor Andrénverken knows what works best to stay competitive and win business in a high-cost economy.

Läs mer

Få alla nyheter på e-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Andrénverken direkt i din inkorg.

image description

Läs mer om Andrénverken. Få vår broschyr på e-post.

Vi skickar dig gärna vår företagsbeskrivning som PDF direkt till din e-post. Enkel att spara, enkel att skriva ut.

image description